jueves, 20 de septiembre de 2012

Campanya “Generació de la Crisi: Rise up!”

Les joventuts socialistes europees hem decidit iniciar una campanya per retornar Europa al camí del creixement, l’aprofundiment democràtic i l’ecologia.



 
 
 
 
 
 
Davant la greu situació en que viuen els joves d’arreu d’Europa, essent un col•lectiu especialment afectat per la desocupació i la precarietat laboral, així com la impossibilitat de emancipant-se, les joventuts socialistes europees hem decidit iniciar una campanya per lluitar contra l’austeritat i retornar Europa al camí del creixement, l’aprofundiment democràtic i l’ecologia.

La Joventut Socialista de Catalunya, juntament amb els companys/es de Bèlgica (ANIMO, MJS), Itàlia (Giovanni Democratici), Regne Unit (Labor Youth), Espanya (JSE), Portugal (JS), Alemanya (Jusos, Die Falken), França (MJS) i Àustria (SJ), estem convençuts que la prioritat a nivell europeu ha de ser la lluita contra la desocupació, la defensa i desenvolupament del nostre Estat del Benestar i la disminució de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

A més, la democràcia i la voluntat dels ciutadans europeus han d’estar per sobre de les decisions dels mercats, les agències de qualificació i les finances. Per això, els joves socialistes europeus hem iniciat la campanya “Generació de la Crisis: Rise Up!”, fent una crida al Consell Europeu i al Parlament Europeu a rebutjar l’austeritat i actuar immediatament a favor d’una Europa de l’ocupació, l’ecologia i la democràcia.

Creiem fermament que a través de l’aplicació de certes mesures, podem iniciar el camí cap a la recuperació de l’Europa que volem i ens mereixem:

• Impostos als rics per augmentar els ingressos públics i assegurar que es puguin afrontar les despeses en educació i benestar social, posant fi al dumping fiscal a través d'uns impostos societats i successions mínims a nivell europeu
• Lluitar contra els paradisos fiscals per acabar amb el frau fiscal
• Desactivar la bomba de rellotgeria de l'atur jove creant una garantia jove per als menors de 24 anys. Prohibir els treballs precaris i abolir les pràctiques gratuïtes o mal remunerades.
• Més i millors treballs a través de reduccions en la jornada laboral
• Invertir massivament durant els propers cinc anys en mesures d’estalvi energètic i en energies renovables per generar milions de llocs de treball lligats a una transició ecològica
• Protegir els treballadors d'Europa a través d'un sou mínim europeu i mesures obligatòries a favor de la igualtat de sous entre dones i homes
• Assegurar la independència dels Estats respecte als mercats financers, permetent que el Banc Central Europeu presti diners directament en lloc d'enriquir sense sentit als bancs a costa dels ciutadans
• Introduir una taxa financera de 0,1% per limitar el poder dels mercats financers internacionals i reforçar el pressupost europeu per poder lluitar contra l'atur a través de la despesa pública.
• Fer de la Unió Europea una institució autènticament democràtica, situant al mateix nivell al Parlament Europeu, la única institució directament escollit pel poble europeu, i els Estats.
Per fer arribar les nostres demandes a les institucions europees es duran a terme accions a nivell internacional, en col•laboració amb els nostres companys/es d’Europa, i accions a nivell local. En els propers mesos us anirem informant de quines accions s’estan preparant i com articular la seva repercussió al nostre territori.


Us animem a fer arribar al Consell Europeu la vostra demanda per posar la fi de la política europea d’austeritat a través de la petició de la pàgina web de la campanya: www.iriseup.eu
Podeu seguir les accions i novetats a través de la web i el Facebook de la campanya, i utilitzar el hashtag #RiseUp per difondre-la.


Mai abans les joventuts socialistes europees havien unit forces per una campanya comuna, però ha arribat el moment d’aixecar-nos i donar una resposta europea a una problemàtica europea

No hay comentarios:

Publicar un comentario