miércoles, 23 de octubre de 2013

TOTHOM A LA VAGA DE EDUCACIÓ

La Comunitat Educativa ha convocat pel proper dijous 24 d'octubre una altra vaga contra la LOMCE i les retallades que ha patit i segueix patint l'educació pública.





Aquesta convocatòria està recolzada per tots els àmbits de la comunitat educativa (estudiants, professors i pares i mares), a tots els nivells d'educació (des de l'escola bressol fins a la universitat), arreu de tot l'Estat.

La llei del Ministre Wert ha aconseguit el rebuig de tots els grups de la oposició, que han manifestat el seu compromís de derogar-la quan es produeixi un canvi de majories al Congrés del Diputats. També ha aconseguit el rebuig de gran part de la societat civil, que no ha estat escoltada en cap moment, i inclús ha estat menyspreada en les declaracions incendiàries que el Ministre està habituat a fet. Les úniques demandes que ha recollit aquesta llei han estat les de l'església catòlica, el que ha suposat l’eliminació de l’Educació per a la Ciutadania i la introducció d’una alternativa forta a l’assignatura de Religió i el blindatge dels concerts econòmics a les escoles que segreguen per sexe, com a exemples.

Aquesta llei no només suposa un atac contra el model educatiu català d’immersió lingüística, sinó que és una reforma ideològica de tot el sistema educatiu, basant la “millora de la qualitat” en criteris segregadors, injustos i antisocials.

És per això que des de la Joventut Socialista de Catalunya us animem a participar a les manifestacions que tindran lloc arreu del territori i a continuar amb la lluita contra aquesta llei que suposa un atac contra l'educació pública, de qualitat i en català.

Els punts de les manifestacions al territori són:

Barcelona: 12:30h - Pl. Universitat fins Pla de Palau (aturada a Conselleria de Governació)

Girona: 12:00 - Pl. de la Constitució
Lleida: 18:00 - Serveis Territorials del Departament d'Ensenyament (C/Pica d'Estats, 2) fins la Delegació del Govern
Tarragona: 12:00 - Concentració: davant el Departament d’Ensenyament / 18:00 - Manifestació: Pl. Imperial Tarraco fins Pl. de la Font
Tortosa: 18:30 - Pl. de la Família fins Pl. de l’Ajuntament

A més, podeu fer ús del hashtag #24O que ja s'està movent a la xarxa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario