miércoles, 5 de febrero de 2014

Pressupostos 2014: CIU i ERC traeixen la joventut catalana

Es deixaran de destinar els 225 milions d'euros aprovats al Ple de Joventut de 2013 per a polítiques contra l’atur juvenil


La Joventut Socialista de Catalunya (JSC), davant de la previsible aprovació dels pressupostos de la Generalitat per al 2014, presentats pel Govern del President Mas, i que comptarà amb el suport de CiU i ERC, manifesta que “aquests comptes confirmen la traïció de convergents i republicans als ciutadans i ciutadanes de Catalunya i al propi país, per ser clarament antisocials i un atac als interessos de la ciutadania, especialment pel que fa als més joves”.

Segons la JSC, “la despesa social no ha parat de disminuir des del 2010, any en què Mas va arribar a la presidència. Les partides més afectades han estat les d’educació, sanitat i serveis socials, fent palesa la poca sensibilitat social del govern de Convergència i Unió, amb el suport del PP, abans, i el d'Esquerra Republicana de Catalunya, ara. Hi ha hagut una baixada brutal de la inversió en política social de fins a 4000M€”.

Els i les joves socialistes també denuncien que “CIU i ERC passen olímpicament del jovent als Pressupostos que aprovaran demà sense cap aturador. Una mostra d’això és que no s’han inclòs les propostes treballades per la JSC i el Grup Parlamentari Socialista i que van ser aprovades pel Parlament en el Ple de Joventut del passat juliol, amb el vot favorable d’ERC, la qual cosa suposa deixar de destinar 225 milions d'euros aprovats per a polítiques contra l’atur juvenil, que ja ha arribat a una taxa del 57%".

Per a la JSC, “CiU i ERC estan enganyant els catalans i les catalanes quan diuen que són els pressupostos més socials de la història. ERC, en concret, està duent a terme un nou frau democràtic, després del seu suport a la pròrroga dels pressupostos del 2012, doncs demà votaran contra la seva suposada ideologia d’esquerres sota la qual es van presentar als comicis del 2012”.

Els i les joves socialistes “instem els diputats d’ERC a ser conseqüents amb la seva suposada afinitat a l’esquerra i, per tant, es replantegin quins interessos defensen votant aquests pressupostos antisocials, perquè estaran traint totes les classes populars, les més afectades per les retallades en polítiques socials”.

La JSC vol "encoratjar la societat civil a reclamar als seus representants que representin de veritat els seus interessos i facin una política legislativa i de govern que protegeixi els seus drets econòmics i socials com a ciutadans i ciutadanes".

No hay comentarios:

Publicar un comentario