jueves, 28 de junio de 2012

LA TEVA SALUT NO TE PREU

La JSC ha iniciat la campanya “La teva salut no té preu” que recorrerà els centres sanitaris catalans durant el juliol per informar sobre la taxa farmacèutica i l'opció de no pagar-la a les farmàcies.




 
L'organització defineix amb una frase la política fiscal de CiU: “Tributs a la malaltia i amnistia fiscal per a les grans herències”.

La Joventut Socialista de Catalunya (JSC) ha presentat aquest migdia, davant de l'Hospital Clínic de Barcelona, una campanya de mobilització contra el “repagament” de l'euro per recepta, la taxa farmacèutica implantada pel Govern català que va entrar en vigor el passat dissabte. Amb el lema “La teva salut no té preu”, l'acció reivindicativa dels i les joves socialistes recorrerà, durant el mes de juliol, els centres sanitaris catalans amb l'objectiu d'informar els usuaris sobre les “injustes conseqüències” de la taxa i de l'opció de no pagar-la a les farmàcies i fer que s’encarregui la Generalitat del seu cobrament com a mesura de protesta.

“És evident que aquesta taxa, es plantegi com es plantegi, és un tribut a la malaltia amb què pagarà més qui més malalt estigui”, explica Javier López, primer secretari de la JSC. López explica que “en només un any han destruït les característiques bàsiques del nostre sistema de salut pública”, és a dir, “la qualitat amb les retallades, la gratuïtat amb el repagament i la universalitat amb les restriccions d’accés”. A més, el primer secretari considera “nefasta” la política fiscal del Govern català: “Tributs a la malaltia i amnistia fiscal per a les grans herències”. Ha afegit, “instem al Govern a renegociar costos i preus amb les farmacèutiques si volen reduir despesa”.

Per altra banda, la JSC ha desvetllat als mitjans de comunicació el material i el contingut de la campanya “La teva salut no té preu”, amb un disseny que mostra diversos adhesius que posen preu a diferents malalties. Un altre codi de barres, acompanyat amb el text “Socialistes: 0 €”, posa de manifest que amb un Govern socialista no s'hauria aplicat el “repagament”. L'acció també arribarà a les xarxes socials i utilitzarà el hashtag de Twitter #NoVullelRepagament.

El PP també imposa el “repagament” farmacèutic

La taxa farmacèutica aplicada pel Govern català afectarà també les 800.000 persones que, pel seu estat de salut, requereixen el consum d'un volum més elevat de fàrmacs; és a dir, les que consumeixen més de cinc envasos cada mes. A l'euro per recepta de la Generalitat se sumarà aviat el “repagament” farmacèutic previst pel Govern del PP, que exclourà, a més, 456 medicaments del finançament públic. “CiU i PP competeixen per carregar el pes de la crisi sobre la gent humil i deslliurar d'esforços els poderosos”, conclou López.


La JSC  fa una crida a no pagar l’euro per recepta a les farmàcies com a forma de protesta.

Per que la nostra salut no te preu!!


No hay comentarios:

Publicar un comentario