lunes, 4 de junio de 2012

Manifest Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny de 1973 es va celebrar el primer Dia Mundial del Medi Ambient. I ara, la JSC vol aprofitar aquest dia per refermar el seu compromís amb la protecció del medi ambient.

                                         
 
 
Quatre dècades després d'aquell 1973 marcat per la crisi del petroli, la JSC vol aprofitar aquest dia per refermar el seu compromís amb la protecció del medi ambient i l’avenç cap a una societat més sostenible. Els i les joves socialistes volem reivindicar en aquest dia el paper fonamental que les energies renovables han de tenir en la sortida de la crisis i la construcció d’un model productiu alternatiu. Des del socialisme hem de treballar per assolir la Tercera Revolució Industrial que ens permeti l’emancipació de les energies fòssils i establir un model energètic més resilient i respectuós amb el medi ambient.

L’actual model productiu i energètic està fonamentat en el malbaratament de recursos, el consum massiu i la ceguera vers els costos ambientals. La producció econòmica i el creixement avui dia no estan orientats al benestar i l’equilibri, ans al contrari: el principal objectiu es l’enriquiment i l’especulació. De tots es sabut que això ens ha portat a l’actual situació de crisi i que no en podrem sortir sense renunciar als valors nocius d’aquesta economia “crematística”.

És per aquest motiu que els i les joves socialistes hem d'aixecar la bandera de la sostenibilitat per tal de reivindicar un altre model productiu i energètic. Aquest canvi de model ens brinda l’oportunitat de progressar en les formes d’organitzar la producció i el consum. Així doncs, la JSC no pot entendre el creixement econòmic deslligat de la qualitat de la democràcia, també aplicada al model d'empresa i de consum. Es per això, que considerem vital el recolzament i l’expansió de propostes com les cooperatives de consum alimentari, cooperatives energètiques i de serveis a les persones.

Ens hem de continuar formant-nos per poder debatre, per fer més pedagogia i per donar millor exemple. Aquest 5 de juny, la JSC continuarà treballant per estendre la consciencia ambiental, per avançar cap a un model econòmic alternatiu i construir una societat més justa, més equitativa i més sostenible.

Una lluita del dia a dia, a les nostres mans.

Salut, socialisme i República!

No hay comentarios:

Publicar un comentario