martes, 1 de mayo de 2012

Manifest: Un 1r de Maig marcat per l’atur juvenil


 

Aquest Primer de Maig, una vegada més, els i les joves socialistes sortirem al carrer juntament amb els sindicats per tal de defensar els drets de tots i totes les treballadores que estan sent destruïts pel govern del Partit Popular amb el beneplàcit i suport de Convergència i Unió.

Lamentablement aquest 1er de Maig està marcat per les conseqüències directes de la més agressiva reforma laboral que s’ha dut a terme en democràcia i que suposa un atemptat directe contra els treballadors. Una reforma laboral que trenca l’actual model de relacions laborals basat en la negociació col·lectiva com a eina bàsica en aquesta relació entre treballadors i empresa.

Aquesta reforma laboral afecta directament als joves condemnant-los a la més absoluta precarietat i que en cap cas ajuda a la creació d’ocupació. Les dades parlen: l’atur juvenil arriba al 50,5%. Una situació insostenible per als joves que veuen hipotecat el seu futur. Dades que reflecteixen l’emergència que viu el país i davant la qual els governs de dretes no ofereixen solucions, més aviat, les agreugen.

És per això que la JSC - Joventut Socialista de Catalunya rebutja la reforma laboral aprovada pel PP i CiU perquè en cap cas servirà per estimular la contractació. Rebutgem una reforma que hipoteca els i les joves del nostre país. Ens mobilitzarem contra una reforma regressiva que és un atac directe a les centrals sindicals. Lluitarem contra una reforma laboral que implica un clar retrocés en matèria laboral que tant anys de lluita ens ha costat aconseguir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario